Resuming podcast

8 de Octubre de 2025 a les 14:14

L’equip espanyol de panettone s’entrena a Rubí abans del Mundial

Compartir

L’equip espanyol que participarà en el Mundial de Panettone 2025 ha estat entrenant en secret a Rubí des del gener passat. El campionat se celebra del 13 al 18 d’octubre a Verona i Milà, i l’equip estatal està capitanejat pel pastisser Ton Cortés, de la pastisseria Suca’l de Barcelona, reconegut l’any passat com a autor del millor panettone del món.

 

✍🏼 Lidia Martín Juanes

Ton Cortés ha passat pel magazín ‘Rubí al dia’ per explicar com s’està preparant l’equip espanyol de cara a aquesta competició internacional. Uns professionals que estan “assajant” de valent, i ho havien mantingut en secret fins ara, en una nau ubicada a la nostra ciutat. I és que la preparació ha estat exigent. Durant les jornades d’entrenament, l’equip ha treballat fins a 18 hores seguides, simulant exactament les condicions de la competició. En total, hauran de presentar tres panettones i quatre elaboracions addicionals.

El Ton, originari de Mèxic i resident a Catalunya des de fa anys, assegura que se sent molt orgullós de representar la creativitat i el nivell de la pastisseria artesana del país. A més, l’equip ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per cobrir les despeses del viatge i la competició. Es pot col·laborar comprant productes en línia al web https://panescreativos.com/. De fet, a través d’aquesta iniciativa, es poden reservar panettones elaborats pel propi equip: el clàssic, el de xocolata i un de territori, del qual no han volgut revelar la recepta perquè és un secret de l’equip. L’equip espanyol està format per Ton Cortés, capità de l'equip, Miguel Castro (Marea Bread), Ayose Valiente (Panes Creativos) i Jesús Machí (Horno San Bartolomé), a més del team manager Carlos Mariel i dels entrenadors Daniel Jordà i Viena Campos.

Foto de família de l'equip nacional de panettone, amb Ton Cortés al centre / Cedida 

 

El Panettone World Championship se celebra entre el 13 i el 18 d’octubre a Itàlia, a les ciutats de Verona i Milà. La cita reuneix els millors mestres pastissers del món, en una competició que busca reconèixer l’excel·lència en aquesta elaboració tradicional italiana. Enguany, però, una bona part del seu esperit es cou —mai millor dit— a Rubí.