Els alumnes de l'Institut Torrent dels Alous aprenen a cuinar sense pares

Societat

Cuina sense pares és un taller organitzat per l’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona que es basa en receptes senzilles i consells alimentaris bàsics. Un expert en nutrició ensenya preparacions als joves i els recorda el principis bàsics de l’alimentació saludable com el consum de fruites i verdures, la necessitat de beure aigua i de mantenir 5 àpats diaris. La nutricionista Judit Camps ha explicat que tot i que els joves coneixen la teoria, de vegades prefereixen menjar ràpid i menys saludable. La seva tasca és ensenyar-los receptes senzilles i poc perilloses perquè es preparin ells mateixos un menú equilibrat.

Els horaris dels instituts i la incompatibilitat horària dels pares fa que molts joves mengin sols i s’hagin de preparar els seus propis àpats. L’Aitxiber Canales i la Maria Botey ens han explicat que quan arrien a casa s’escalfen el menjar o es preparen algun plat precuinat. El Víctor Salvatella assegura que coneix la teoria però que prefereix altres menjars enlloc de peix o amanida.

A l’Institut dels Alous, a més, estan treballant l’alimentació des de diferents assignatures. La directora del centre, Anna Malonda, explica que “treballen temes a través de diferents disciplines i busquen la seva aplicació a la vida diària”. Ara a l’Institut dels Alous fan recepten en anglès o treballen la tecnologia dels aliments.

Les receptes del Cuina sense pares són de ràpida preparació i amb poca perillositat. Els alumnes han preparat tomàquets farcits d’amanida d’arròs, peix al microones i broquetes de plàtan i maduixa. En acabar el taller han rebut un llibre de receptes senzilles que també es poden trobar al web del projecte www.cuinasensepares.cat

El 17% dels joves catalans tenen problemes de sobrepès i un percentatge cada cop més creixent són obesos. Malgrat que tots coneixem la teoria, la realitat demostra que no som capaços d’inculcar bons hàbits alimentaris entre els joves i això té greus repercussions en el futur.

Reportatge del taller Cuina sense pares.

Notícies relacionades

Rubí Brilla i la UPC impulsen un nou mètode pioner per calcular les emissions municipals

Rubí Brilla i la UPC impulsen un nou mètode pioner per calcular les emissions municipals

Metodologia per a una mesura fiable de l'impacte climàtic local.

Els treballadors del CAP Anton de Borja es planten davant l'última agressió a un sanitari

Els treballadors del CAP Anton de Borja es planten davant l'última agressió a un sanitari

Els professionals es manifestaran dilluns a les portes del centre i tenen previst fer més mobilitzacions

La fiscalia demana dos anys de presó per homicidi imprudent per al metge que va atendre Brian Ríos

La fiscalia demana dos anys de presó per homicidi imprudent per al metge que va atendre Brian Ríos

El jove va morir als calabossos dels Mossos de Rubí l'agost del 2022

L'Escola del Bosc es prepara per a un nou Túnel del Terror

L'Escola del Bosc es prepara per a un nou Túnel del Terror

L'activitat, per recaptar fons, es farà el 24 i 25 d'octubre.