Rubí al dia, d'11 a 12h

Entrevistes, seccions i connexions amb la unitat mòbil. De dilluns a divendres, d'11 a 12h.

Horari d'emissió
Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres
11:00 - 12:00

Subscriu-te al podcast

Títol i resum generats per IA

#726 - Lead Management i salut: lideratge i alimentació

Resum general

Programa magazín amb dues peces centrals. Primer, una entrevista sobre el llibre «Lidera, inspira i transforma. Lead Management», on es defensa un lideratge humanista i de servei amb eines pràctiques per a persones i equips. Després, la secció de farmàcia amb consells d’alimentació: vitamina C, fruits vermells, ous, àcids grassos omega-3 i diferències entre begudes “sense alcohol” i “0,0”.

Punts clau: canvi de models jeràrquics a lideratges plans i per equips; moments guau per fidelitzar talent; formació vivencial que realment cala; i recomanacions nutrucionals basades en evidència per cuidar salut i rendiment cognitiu.

Temes principals

Lead Management i lideratge humanista (entrevista a Eva Viedma)

  • El llibre s’estructura en 3 parts:

- Context: VUCA i BANI, i el cocient d’adaptabilitat (AQ). - El líder com a persona: autoconeixement, valors, poder personal i estil. - Equips i organitzacions: sistèmica, punts de dolor, moments guau i llegat del líder.

  • Del “manar” a influir i servir: transició de piràmides a treball per projectes i equips; lideratge de servei amb impacte humà real.
  • Salut mental i formació: gairebé totes les empreses ofereixen suport, però cal que la formació sigui vivencial i de dins cap a fora perquè deixi petjada.
  • Llibre per a tothom: el l’autolideratge és universal. Inclou exercicis com la finestra de Johari per rebre feedback i reduir la “zona cega”.
  • Tendència global: més humanisme a les empreses, impulsat per noves generacions que demanen autonomia, creativitat i sentit. Davant la IA i l’automatització, la plusvàlua humana és emoció i energia.
  • Objectiu final: fidelitzar talent amb creixement i benestar, no només salari.
  • Presentació del llibre: Biblioteca Mestre Martí Taulé, divendres a les 19:00 (correcció de l’hora), amb Pau Navarro; sessió gravada. Coautors: Eva Viedma, Esther Castillo i Jaume Gurt.

Consells d’alimentació (Farmàcia Can Oriol, amb Marc Toro)

  • Vitamina C: el pebrot vermell cru aporta ~3x vitamina C que la taronja (per 100 g). Beneficis: antioxidant, immunitat, ajuda a prevenir anèmia, suport en caiguda del cabell (amb altres nutrients). Millor cru (amanida, amb hummus) per preservar propietats.
  • Fruits vermells com a superaliments (consum regular):

- Navius (blueberries): funció antioxidant i cognitiva a llarg termini. - Groselles: més aport vitamínic i de sals minerals. - Gerds: destacats pel contingut en vitamina C. - Sucs casolans/batuts, bé; els comercials i colats, pitjor (menys fibra).

  • Ous i cor: no cal restringir-ne el nombre; el que cal és com els cuinem. Evitar fregits; durs, planxa o passats per aigua, ok. El colesterol de l’ou s’utilitza com a energia i no eleva el colesterol en sang en condicions normals (FEC).
  • Codi dels ous (llegir el primer dígit): 0 ecològic, 1 camperes, 2 a terra, 3 en gàbia.
  • Omega-3 i cervell: peix blau (tonyina, cavalla…). Millora cognitiva i cardiovascular. Importa la regularitat (nivells plasmàtics mantinguts); fresc o conserva depèn de factors econòmics i de temps.
  • Begudes: “0,0” < 0,05% vol; “sense alcohol” ≤ 0,5% vol. Vigilar l’acumulació d’alcohol amb les “sense alcohol” si se’n prenen moltes.

Agenda i detalls de programa

  • Sorteig d’entrades: teatre l’1 de novembre (20:00) al Teatre Municipal; telèfon directe: 93 588 59 60.
  • Píndoles musicals i efemèride: ELO – “Mr. Blue Sky” i Raphael & Bisbal – “Escándalo”; aniversari de Blanca Suárez (21/10/1988).

Cites destacades

"Ya no se trata de mandar, sino de influenciar; de tener un impacto en las personas." "El cambio nunca son grandes cosas. Son cositas pequeñas de forma regular." "Las nuevas generaciones necesitan más libertad, autonomía y creatividad."

Dades clau i definicions

  • VUCA/BANI: marcs per descriure contextos volàtils i fràgils.
  • AQ (Adaptability Quotient): capacitat d’adaptació al canvi.
  • Lideratge de servei: posar les persones i el propòsit al centre.
  • Moments guau: experiències de salari emocional que fan sentir la persona valorada.

Info de l’acte del llibre

  • Títol: «Lidera, inspira i transforma. Lead Management».
  • On: Biblioteca Mestre Martí Taulé (Rubí).
  • Quan: Divendres, 19:00 (esmentat per l’autora a l’entrevista).
  • Amb: Eva Viedma i presentació de Pau Navarro.
  • Nota: la sessió quedarà gravada.

Recomanacions pràctiques ràpides

  • Incorpora pebrot vermell cru i fruits vermells de forma regular.
  • Tria ous durs/planxa i revisa el codi 0–3 de l’ou.
  • Prioritza formació vivencial en equips perquè el canvi realment cali.
  • Si busques mínim alcohol: begudes 0,0 (no només “sense alcohol”).

Seccions de l'episodi

Obertura i avanç de continguts + concurs

Obertura i avanç de continguts + concurs

0:07

Benvinguda, sumari del dia (llibre de Lead Management i secció de farmàcia), i anunci del sorteig d’entrades (1 de novembre, 20:00; tel. 93 588 59 60).

Píndola musical i efemèride: ELO i Blanca Suárez

Píndola musical i efemèride: ELO i Blanca Suárez

5:10

Presentació de “Mr. Blue Sky” (ELO) i connexió amb el film ‘El Cuarto Pasajero’. Efemèride: aniversari de Blanca Suárez (21/10/1988).

Entrevista: «Lidera, inspira i transforma. Lead Management»

Entrevista: «Lidera, inspira i transforma. Lead Management»

9:20

Eva Viedma exposa el marc del llibre: VUCA/BANI i AQ; autoconeixement i valors del líder; equips, sistèmica i moments guau. Canvi cap al lideratge de servei; salut mental i formació vivencial; exercicis pràctics (finestra de Johari); aplicació transversal i fidelització del talent. Detalls de la presentació: divendres a les 19:00 a la Biblioteca MMT, amb Pau Navarro; coautoria amb Esther Castillo i Jaume Gurt.

Música: “Escándalo” (Raphael & Bisbal) i recordatori efemèride

Música: “Escándalo” (Raphael & Bisbal) i recordatori efemèride

26:30

Tema musical amb menció a l’aniversari de Blanca Suárez i connexió amb filmografia d’Álex de la Iglesia.

Secció de farmàcia: Setmana del Consell Alimentari

Secció de farmàcia: Setmana del Consell Alimentari

30:52

Marc Toro comparteix consells: pebrot vermell cru com a font potent de vitamina C; fruits vermells com a superaliments; sucs casolans vs comercials; ous (mètodes de cocció i codi 0–3); omega-3 i funció cognitiva; diferència entre “sense alcohol” i “0,0”. Tancament del programa.